2024 |
Development of a Topical Cream from the Ethanolic of Agave sisalana Residues with Anti-Inflammatory and Analgesic Properties
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Fracasso J.A.R.; Takahashi M.E.; da Costa L.T.S.; Barbosa D.B.; Soares B.A.; Pereira Martins W.R.; Zoppe N.A.; Marques J.; Marques M.P.M.; da Silva A.M.; Barroca M.J.; Ximenes V.F.; Ribeiro-Paes J.T.; dos Santos L. Data: 30/09/2024 DOI: 10.3390/cosmetics11050180
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Milk: A Nutritive and Healthy Food? Consumer Perspective from French and Portuguese Participants
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Bréjon M.; Tavares F.; Florença S.G.; Gonçalves J.C.; Barroca M.J.; Guiné R.P.F. Data: 30/04/2024 DOI: 10.3390/app14093577
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Rediscovering Portuguese White Crowberries (Corema album): Cultural Insights and Nutritional Significance
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Cunha A.M.; Pereira A.; Cardoso A.P.; Silva A.M.d.; Barroca M.J.; Guiné R.P.F. Data: 30/04/2024 DOI: 10.3390/foods13091328
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Assessing Sarcocornia as a Salt Substitute: Effects on Lipid Profile and Gelatinase Activity
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Louçano B.; Maletti S.; Timóteo H.; Figueiredo J.P.; Osório N.; Barroca M.J.; da Silva A.M.; Pereira T.; Caseiro A. Data: 23/03/2024 DOI: 10.3390/nu16070929
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Knowledge about consumption of milk: Study involving consumers from two European Countries - France and Portugal
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Bréjon M.; Tavares F.; Florença S.G.; Gonçalves J.C.; Barroca M.J.; Guiné R.P.F. Data: 01/01/2024 DOI: 10.1515/opag-2022-0362
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2023 |
Spectrochemical analysis of seasonal and sexual variation of antioxidants in Corema album (L.) D. Don leaf extracts
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Silva D.J.S.; Santos J.A.V.; Pinto J.C.N.; Llorent-Martínez E.J.; Castilho P.C.; Batista de Carvalho L.A.E.; Marques M.P.M.; Barroca M.J.; Moreira da Silva A.; da Costa R.M.F. Data: 14/10/2023 DOI: 10.1016/j.saa.2023.122816
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Re-Thinking Table Salt Reduction in Bread with Halophyte Plant Solutions
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.J.; Flores C.; Ressurreição S.; Guiné R.; Osório N.; Moreira da Silva A. Data: 30/04/2023 DOI: 10.3390/app13095342
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Strategy and design of innovation policy road mapping for microalgae-based foods
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.J.; Florença S.G.; Martins C.B.; Guiné R.P.F. Data: 01/01/2023 DOI: 10.1016/B978-0-323-99196-4.00045-0
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
2022 |
Drying of aromatic plants: Processes and effects
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Silva A.M.; Barroca M.J.; Florença S.G.; Bartkiene E.; Castelão D.; Guiné R.P.F. Data: 09/11/2022
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
The Motivations for Consumption of Edible Insects: A Systematic Review
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Florença S.G.; Guiné R.P.F.; Gonçalves F.J.A.; Barroca M.J.; Ferreira M.; Costa C.A.; Correia P.M.R.; Cardoso A.P.; Campos S.; Anjos O.; Cunha L.M. Data: 01/11/2022 DOI: 10.3390/foods11223643
Tipo Publicação: Crítica Plataforma: ELSEVIER
|
Randomized Pilot Study on the Effects of Sarcocornia as a Salt Substitute in Arterial Blood Pressure and Vascular Function in Healthy Young Adults
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Pereira T.; Caldeira A.T.; Caseiro A.; Osório N.; da Silva A.M.; Barroca M.J. Data: 31/08/2022 DOI: 10.3390/foods11182888
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Corema album Leaves Mediate DNA Damage in Triple-Negative Breast Cancer Cells
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Cerquido A.S.; Vojtek M.; Ribeiro-Oliveira R.; Gonçalves-Monteiro S.; Barroca M.J.; Moreira da Silva A.; Viegas O.; Freitas V.; Sousa J.B.; Ferreira I.M.P.L.V.O.; Diniz C. Data: 31/07/2022 DOI: 10.3390/cimb44080246
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Extraction of Phenolic Compounds from Cherry Seeds: A Preliminary Study
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Dulyanska Y.; Cruz-Lopes L.P.; Esteves B.; Ferreira J.V.; Domingos I.; Lima M.J.; Correia P.M.R.; Ferreira M.; Fragata A.; Barroca M.J.; da Silva A.M.; Guiné R.P.F. Data: 30/04/2022 DOI: 10.3390/agronomy12051227
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Development of Innovative Candied Chestnuts from Three Chestnut Cultivars Grown in Portugal
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Foucher L.; Barroca M.J.; Dulyanska Y.; Correia P.M.R.; Guiné R.P.F. Data: 31/03/2022 DOI: 10.3390/foods11070917
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
EVALUATION OF THE ANTIOXIDANT ACTIVITY OF EXTRACTS OBTAINED FORM CHERRY SEEDS
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Dulyanska Y.; Cruz-Lopes L.; Esteves B.; Ferreira J.V.; Domingos I.; Lima M.J.; Correia P.M.R.; Ferreira M.; Fragata A.; Barroca M.J.; da Silva A.M.; Guiné R.P.F. Data: 01/01/2022
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2021 |
Sarcocornia perennis: A salt substitute in savory snacks
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Clavel-Coibrié E.; Sales J.R.; da Silva A.M.; Barroca M.J.; Sousa I.; Raymundo A. Data: 01/12/2021 DOI: 10.3390/foods10123110
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Novel insights into corema album berries: Vibrational profile and biological activity
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Marques J.; Martin D.; Amado A.M.; Lysenko V.; Osório N.; Batista de Carvalho L.A.E.; Marques M.P.M.; Barroca M.J.; da Silva A.M. Data: 31/08/2021 DOI: 10.3390/plants10091761
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Sea purslane as an emerging food crop: Nutritional and biological studies
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Pires A.; Agreira S.; Ressurreição S.; Marques J.; Guiné R.; Barroca M.J.; da Silva A.M. Data: 31/08/2021 DOI: 10.3390/app11177860
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Development of a new pasta product by the incorporation of chestnut flour and bee pollen
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Brochard M.; Correia P.; Barroca M.J.; Guiné R.P.F. Data: 01/07/2021 DOI: 10.3390/app11146617
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Knowledge and consumption habits related with white crowberries (Corema album l.)
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Moreira da Silva A.; Barroca M.J.; Guiné R.P.F. Data: 01/06/2021 DOI: 10.3390/app11125463
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Effect of processing operations on the properties of blueberries
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.; Correia P.; Florença S.G.; Barroca M.J. Data: 26/04/2021
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
The duality of innovation and food development versus purely traditional foods
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Florença S.G.; Barroca M.J.; Anjos O. Data: 01/03/2021 DOI: 10.1016/j.tifs.2021.01.010
Tipo Publicação: Crítica Plataforma: ELSEVIER
|
Apple fermented products: An overview of technology, properties and health effects
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Barroca M.J.; Coldea T.E.; Bartkiene E.; Anjos O. Data: 01/02/2021 DOI: 10.3390/pr9020223
Tipo Publicação: Crítica Plataforma: ELSEVIER
|
STUDY OF ANTIOXIDANT ACTIVITY IN EXTRACTS FROM FRESH AND DRIED HALOPHYTE PLANTS
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.J.; Mansinhos I.F.P.; Guiné R.P.F.; da Silva A.M. Data: 01/01/2021
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
STUDY OF THE DRYING KINETICS AND DESORPTION ISOTHERMS OF EGGPLANT IN CONVECTIVE AIR DRYING
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.J.; Guine R.P.F. Data: 01/01/2021
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
THE DRYING OF KIWI: MODELLING OF DRYING KINETICS AND DESORPTION ISOTHERMS
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.J.; Guine R.P.F. Data: 01/01/2021
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2020 |
The drying process of Sarcocornia perennis: impact on nutritional and physico-chemical properties
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.J.; Guiné R.P.F.; Amado A.M.; Ressurreição S.; da Silva A.M.; Marques M.P.M.; de Carvalho L.A.E.B. Data: 01/12/2020 DOI: 10.1007/s13197-020-04482-7
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Application of artificial neural networks (ANNS) modelling in drying technology of food products: A comprehensive survey
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.; Golpour I.; Barroca M.J.; Kaveh M. Data: 26/10/2020
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
The link between the consumer and the innovations in food product development
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Florença S.G.; Barroca M.J.; Anjos O. Data: 31/08/2020 DOI: 10.3390/foods9091317
Tipo Publicação: Crítica Plataforma: ELSEVIER
|
Shedding light into the health-beneficial properties of Corema album—A vibrational spectroscopy study
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Martin D.; Marques J.; Amado A.M.; Barroca M.J.; Moreira da Silva A.; Batista de Carvalho L.A.E.; Marques M.P.M. Data: 01/02/2020 DOI: 10.1002/jrs.5775
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
From folklore to the nutraceutical world: the Corema album potential
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.J.; Moreira da Silva A. Data: 01/01/2020 DOI: 10.1016/B978-0-12-820057-5.00007-8
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
Physicochemical properties, antioxidant action and practical application in fresh cheese of the solid inclusion compound γ-cyclodextrin·quercetin, in comparison with β-cyclodextrin·quercetin
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Pereira A.B.; Silva A.M.d.; Barroca M.J.; Marques M.P.M.; Braga S.S. Data: 01/01/2020 DOI: 10.1016/j.arabjc.2017.04.001
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2017 |
Artificial neural network modelling of the chemical composition of carrots submitted to different pre-drying treatments
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.J.; Guiné R.P.F.; Calado A.R.P.; Correia P.M.R.; Mendes M. Data: 01/12/2017 DOI: 10.1007/s11694-017-9563-9
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Solid-state studies and antioxidant properties of the γ-cyclodextrin?fisetin inclusion compound
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Pais J.; Barroca M.; Marques M.; Paz F.; Braga S. Data: 12/10/2017 DOI: 10.3762/bjoc.13.212
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Drying kinetics in solar drying
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: de Pinho Ferreira Guiné R.; Barroca M.J. Data: 01/01/2017 DOI: 10.1007/978-981-10-3833-4_10
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
2015 |
Effect of Drying on Total Phenolic Compounds, Antioxidant Activity, and Kinetics Decay in Pears
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Barroca M.J.; Gonçalves F.J.; Alves M.; Oliveira S.; Correia P.M.R. Data: 02/04/2015 DOI: 10.1080/15538362.2015.1017073
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Artificial neural network modelling of the antioxidant activity and phenolic compounds of bananas submitted to different drying treatments
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Barroca M.J.; Gonçalves F.J.; Alves M.; Oliveira S.; Mendes M. Data: 01/02/2015 DOI: 10.1016/j.foodchem.2014.07.094
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Development of Fruit Jams and Juices Enriched with Fructooligosaccharides
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Davim S.; Andrade S.; Oliveira S.; Pina A.; Barroca M.J.; Guiné R.P.F. Data: 01/01/2015 DOI: 10.1080/15538362.2014.948749
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2014 |
Adsorption isotherms of Maria biscuits from different brands
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Barroca M.J.; Pereira D.; Correia P.M.R. Data: 01/01/2014 DOI: 10.1111/jfpe.12089
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Effect of processing on the phenolic compounds and antioxidant activity of fruit juices
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.; Barroca M. Data: 01/01/2014
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
Influence of drying treatments on the physical and chemical properties of cucumber
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Henriques F.; Barroca M.J. Data: 01/01/2014 DOI: 10.1007/s11694-014-9180-9
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Quantification of browning kinetics and colour change for quince (Cydonia oblonga mill. ( exposed to atmospheric conditions
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Barroca M.J. Data: 01/01/2014
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2013 |
Estimation of the diffusivities and mass transfer coefficients for the drying of d. Joaquina pears
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Barroca M.J. Data: 25/11/2013
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Mass transfer properties of pears for different drying methods
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Barroca M.J.; Silva V. Data: 01/01/2013 DOI: 10.1080/10942912.2011.551864
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2012 |
Effect of drying on the physical properties of quince
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Barroca M.J. Data: 01/01/2012
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Effect of drying treatments on texture and color of vegetables (pumpkin and green pepper)
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Barroca M.J. Data: 01/01/2012 DOI: 10.1016/j.fbp.2011.01.003
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Evaluation of browning rate of quince at ambient exposure
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Barroca M.J. Data: 01/01/2012
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Mass Transfer Coefficients for the Drying of Pumpkin (Cucurbita moschata) and Dried Product Quality
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Henrriques F.; Barroca M.J. Data: 01/01/2012 DOI: 10.1007/s11947-009-0275-y
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2011 |
Effect of drying on the textural attributes of bell pepper and pumpkin
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guine R.P.F.; Barroca M.J. Data: 16/10/2011 DOI: 10.1080/07373937.2011.596297
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Study of the convective drying of pumpkin (Cucurbita maxima)
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Pinho S.; Barroca M.J. Data: 30/09/2011 DOI: 10.1016/j.fbp.2010.09.001
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Functional components of foods
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Lima M.J.R.; Barroca M.J. Data: 01/02/2011
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
Comparative study of the drying of pears using different drying systems
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Barroca M.J.; Lima M.J.R. Data: 01/01/2011 DOI: 10.1080/15538362.2011.554071
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2010 |
Convective drying of onion: Kinetics and nutritional evaluation
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Mota C.L.; Luciano C.; Dias A.; Barroca M.J.; Guiné R.P.F. Data: 31/05/2010 DOI: 10.1016/j.fbp.2009.09.004
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2009 |
Functional components of foods
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: de Pinho Ferreira Guiné R.; Lima M.J.R.; Barroca M.J. Data: 01/12/2009
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
Osmotic dehydration of fruits
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: de Pinho Ferreira Guiné R.; Barroca M. Data: 01/12/2009
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
2007 |
Study of the solar drying of pears
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guine R.P.F.; Ferreira D.M.S.; Barroca M.J.; Goncalves F.M. Data: 17/12/2007 DOI: 10.1300/J492v07n02_08
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Study of the drying kinetics of solar-dried pears
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Guiné R.P.F.; Ferreira D.M.S.; Barroca M.J.; Gonçalves F.M. Data: 01/12/2007 DOI: 10.1016/j.biosystemseng.2007.09.010
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Study of the drying kinetics of green bell pepper and chemical characterization
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Faustino J.; Barroca M.; Guiné R. Data: 01/01/2007 DOI: 10.1205/fbp07009
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2006 |
Chemical and microbiological characterization of Portuguese varieties of pears
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.J.; Guiné R.P.F.; Pinto A.; Gonçalves F.M.; Ferreira D.M.S. Data: 01/01/2006 DOI: 10.1205/fbp.05200
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2003 |
Kinetics of the first chlorine dioxide bleaching stage (D1) of a hardwood kraft pulp
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.J.M.C.; Castro J.A.A.M. Data: 02/09/2003 DOI: 10.1021/ie030126f
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2002 |
Effect of carry-over on the kinetics of chlorine dioxide delignification of an unbleached hardwood kraft pulp
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.; Simões R.; Castro J. Data: 01/01/2002
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2001 |
Selectivity studies of oxygen and chlorine dioxide in the pre-delignification stages of a hardwood pulp bleaching plant
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.; Marques P.; Seco I.; Castro J. Data: 28/11/2001 DOI: 10.1021/ie0103613
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Effect of unbleached pulp Kappa number on the kinetics of chlorine dioxide delignification
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.; Simões R.; Castro J. Data: 01/11/2001
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Reduction of AOX in the bleach plant of a pulp mill
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.; Seco I.; Fernandes P.; Ferreira L.; Castro J. Data: 01/11/2001 DOI: 10.1021/es010019h
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Kinetics of chlorine dioxide delignification of a hardwood kraft pulp
Nome: Maria João Mendes Cardoso Barroca Dias Autores: Barroca M.; Simões R.; Almiro J.; Castro A. Data: 01/03/2001
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|