2024 |
Insect flour as milk protein substitute in fermented dairy products
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Neves V.; Campos L.; Ribeiro N.; Costa R.; Correia P.; Gonçalves J.; Henriques M. Data: 31/07/2024 DOI: 10.1016/j.fbio.2024.104379
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2022 |
Ultrafiltration of Fucus vesiculosus Extracts Under Different Operating Conditions
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Madeira T.; Marçal C.; Cardoso S.M.; Gando-Ferreira L.M.; Costa R. Data: 01/11/2022 DOI: 10.1007/s12649-022-01807-9
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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The Influence of Non-Optimal Rearing Conditions and Substrates on the Performance of the Black Soldier Fly (Hermetia illucens)
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Ribeiro N.; Costa R.; Ameixa O.M.C.C. Data: 30/06/2022 DOI: 10.3390/insects13070639
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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A Narrative Review of Alternative Protein Sources: Highlights on Meat, Fish, Egg and Dairy Analogues
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Lima M.; Costa R.; Rodrigues I.; Lameiras J.; Botelho G. Data: 30/06/2022 DOI: 10.3390/foods11142053
Tipo Publicação: Crítica Plataforma: ELSEVIER
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Brown Algae Fucus vesiculosus in Pasta: Effects on Textural Quality, Cooking Properties, and Sensorial Traits
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Ribeiro A.R.; Madeira T.; Botelho G.; Martins D.; Ferreira R.M.; Silva A.M.S.; Cardoso S.M.; Costa R. Data: 31/05/2022 DOI: 10.3390/foods11111561
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Water uptake kinetics in soaking of grass pea
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Costa R.; Pedroso V.; Madeira T.; Gândara J. Data: 01/01/2022 DOI: 10.1590/fst.24320
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Black soldier fly (Hermetia illucens, L.) larvae for food and feed: modelling drying kinetics
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Pinheiro M.N.C.; Ribeiro N.; da Silva P.; Costa R. Data: 01/01/2022 DOI: 10.3920/JIFF2021.0095
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2021 |
Storage stability of durum wheat pasta enriched with seaweeds flours
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Ribeiro A.R.; Botelho G.; Gaspar A.; Costa R. Data: 30/09/2021 DOI: 10.3390/foods10102450
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Modeling mass transfer in brine salting of chickpea
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Costa R.; Gomes V.; Gândara J.F.M. Data: 31/08/2021 DOI: 10.1007/s00231-021-03036-7
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Pea protein nanoemulsion effectively stabilizes vitamin d in food products: A potential supplementation during the covid-19 pandemic
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Akkam Y.; Rababah T.; Costa R.; Almajwal A.; Feng H.; Laborde J.E.A.; Abulmeaty M.M.; Razak S. Data: 31/03/2021 DOI: 10.3390/nano11040887
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Extraction of Ziziphus lotus fruit syrups: Effect of enzymatic extraction and temperature on their rheological and chemical properties
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Letaief T.; Mejri J.; Ressureição S.; Abderrabba M.; Costa R. Data: 01/01/2021 DOI: 10.31545/INTAGR/131801
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2019 |
Modelling Drying Kinetics of Black Soldier Fly (Hermetia Illucens, L.) Larvae
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Da Silva P.; Ribeiro N.; Coelho Pinheiro M.N.; Costa R. Data: 08/11/2019 DOI: 10.1051/e3sconf/201912809011
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Water Extraction Kinetics of Bioactive Compounds of Fucus vesiculosus
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Ferreira R.M.; Ribeiro A.R.; Patinha C.; Silva A.M.S.; Cardoso S.M.; Costa R. Data: 18/09/2019 DOI: 10.3390/molecules24183408
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2018 |
A review of the scientific literature for optimal conditions for mass rearing tenebrio molitor (Coleoptera: Tenebrionidae)
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Ribeiro N.; Abelho M.; Costa R. Data: 30/09/2018 DOI: 10.18474/JES17-67.1
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Mass transfer dynamics in soaking of chickpea
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Costa R.; Fusco F.; Gândara J.F.M. Data: 31/05/2018 DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2018.02.004
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2017 |
Responsible research and innovation in the food value chain
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Silva C.L.M.; Costa R.; Pittia P. Data: 01/11/2017 DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2017.07.018
Tipo Publicação: Editorial Plataforma: ELSEVIER
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Technological development of protein-rich concentrates using soybean and meat by-products for nutrition in extreme conditions
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Kalenik T.K.; Costa R.; Motkina E.V.; Kosenko T.A.; Skripko O.V.; Kadnikova I.A. Data: 01/01/2017 DOI: 10.17306/J.AFS.0501
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2016 |
Influence of temperature and fish thickness on the mass transfer kinetics during the cod (Gadus morhua) desalting process
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Oliveira H.; Gonçalves A.; Nunes M.L.; Vaz-Pires P.; Costa R. Data: 30/09/2016 DOI: 10.1002/jsfa.7657
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Quality Changes During Salt-Curing of Cod (Gadus morhua) at Different Temperatures
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Oliveira H.; Gonçalves A.; Pedro S.; Nunes M.L.; Vaz-Pires P.; Costa R. Data: 16/08/2016 DOI: 10.1080/10498850.2014.994153
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2015 |
Food Science and Technology for a Sustainable Bioeconomy - ISEKI-Food 2014
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Silva C.L.M.; Costa R.; Oreopoulou V. Data: 01/12/2015 DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2015.07.040
Tipo Publicação: Editorial Plataforma: ELSEVIER
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Quality changes during cod (Gadus morhua) desalting at different temperatures
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Oliveira H.; Gonçalves A.; Nunes M.L.; Vaz-Pires P.; Costa R. Data: 30/09/2015 DOI: 10.1002/jsfa.6995
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Skill development in food professionals: a European study
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Mayor L.; Flynn K.; Dermesonluoglu E.; Pittia P.; Baderstedt E.; Ruiz-Bejarano B.; Geicu M.; Quintas M.A.C.; Lakner Z.; Costa R. Data: 30/04/2015 DOI: 10.1007/s00217-014-2400-z
Tipo Publicação: Crítica Plataforma: ELSEVIER
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Career path of food science and technology professionals: Entry to the world of work
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Oreopoulou V.; Giannou V.; Lakner Z.; Pittia P.; Mayor L.; Silva C.L.M.; Costa R. Data: 31/03/2015 DOI: 10.1016/j.tifs.2014.12.006
Tipo Publicação: Outro Plataforma: ELSEVIER
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Qualifications of food science and technology/engineering professionals at the entrance in the job market
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Giannou V.; Lakner Z.; Pittia P.; Mayor L.; Costa R.; Silva C.L.M.; Oreopoulou V. Data: 01/01/2015 DOI: 10.7455/ijfs/4.2.2015.a6
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2014 |
The regulation of food science and technology professions in Europe
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Costa R.; Možina S.S.; Pittia P. Data: 01/01/2014 DOI: 10.7455/ijfs/3.1.2014.a10
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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PhD competences in food studies
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Gonzalez-Martinez C.; Silva C.L.M.; Costa R. Data: 01/01/2014 DOI: 10.7455/ijfs/3.2.2014.a1
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Health benefits of nongallated and gallated flavan-3-ols: A prospectus
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Silva L.R.; Costa R. Data: 01/01/2014
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
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2012 |
Processing of Salted Cod (Gadus spp.): A Review
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Oliveira H.; Pedro S.; Nunes M.L.; Costa R.; Vaz-Pires P. Data: 01/11/2012 DOI: 10.1111/j.1541-4337.2012.00202.x
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Volatile compounds in salted dried codfishes from different species
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Silva Cost E.M.; Silva L.R.; Guedes-De-Pinho P.; Costa R. Data: 31/08/2012 DOI: 10.1556/AAlim.41.2012.3.9
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2010 |
Influence of brine salting prior to pickle salting in the manufacturing of various salted-dried fish species
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Brás A.; Costa R. Data: 30/09/2010 DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2010.04.036
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2009 |
Isohalic sorption isotherms of codfish
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Nabais R.; Costa R.; Dias J. Data: 01/12/2009
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2001 |
Structural changes and shrinkage of potato during frying
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Costa R.M.; Oliveira F.A.R.; Boutcheva G. Data: 01/12/2001 DOI: 10.1046/j.1365-2621.2001.00413.x
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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1999 |
Modelling the kinetics of water loss during potato frying with a compartmental dynamic model
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Costa R.M.; Oliveira F.A.R. Data: 01/01/1999 DOI: 10.1016/S0260-8774(99)00095-3
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Analysis of the heat transfer coefficient during potato frying
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Costa R.M.; Oliveira F.A.R.; Delaney O.; Gekas V. Data: 01/01/1999 DOI: 10.1016/S0260-8774(98)00169-1
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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1994 |
Multisubstrate Michaëlis-Menten kinetics: Explicit dependence of substrate concentration on time for batch reactors
Nome: Rui Manuel Machado da Costa Autores: Costa R.M.; Malcata F.X. Data: 31/03/1994 DOI: 10.1007/BF00387523
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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