2021 |
Effect of liquid whey protein concentrate–based edible coating enriched with cinnamon carbon dioxide extract on the quality and shelf life of Eastern European curd cheese
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Mileriene J.; Serniene L.; Henriques M.; Gomes D.; Pereira C.; Kondrotiene K.; Kasetiene N.; Lauciene L.; Sekmokiene D.; Malakauskas M. Data: 01/02/2021 DOI: 10.3168/jds.2020-18732
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Use of ultrafiltrated cow's whey for the production of whey cheese with Kefir or probiotics
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Pires A.F.; Marnotes N.G.; Bella A.; Viegas J.; Gomes D.M.; Henriques M.H.F.; Pereira C.J.D. Data: 30/01/2021 DOI: 10.1002/jsfa.10667
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2020 |
Dairy by-products concentrated by ultrafiltration used as ingredients in the production of reduced fat washed curd cheese
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Borges A.R.; Pires A.F.; Marnotes N.G.; Gomes D.G.; Henriques M.F.; Pereira C.D. Data: 31/07/2020 DOI: 10.3390/foods9081020
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Liquid whey protein concentrates as primary raw material for acid dairy gels
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Henriques M.H.F.; Gomes D.M.G.S.; Borges A.R.; Pereira C.J.D. Data: 31/03/2020 DOI: 10.1590/fst.43218
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Image analysis as a tool for beef grading
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Caridade C.M.R.; Pereira C.D.; Pires A.F.; Marnotes N.G.; Viegas J.F. Data: 01/01/2020 DOI: 10.1080/21681163.2020.1776159
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Adding value and innovation in dairy SMEs: From butter to probiotic butter and buttermilk
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Ferreira L.; Borges A.; Gomes D.; Dias S.; Pereira C.; Henriques M. Data: 01/01/2020 DOI: 10.1111/jfpp.14867
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2019 |
Characteristics of lactose-free frozen yogurt with κ-carrageenan and corn starch as stabilizers
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Skryplonek K.; Henriques M.; Gomes D.; Viegas J.; Fonseca C.; Pereira C.; Dmytrów I.; Mituniewicz-Małek A. Data: 31/08/2019 DOI: 10.3168/jds.2019-16556
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Automatic Extraction of Marbling Measures Using Image Analysis, for Evaluation of Beef Quality
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Caridade C.M.R.; Pereira C.D.; Pires A.F.; Marnotes N.G.; Viegas J.F. Data: 01/01/2019 DOI: 10.1007/978-3-030-32040-9_44
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
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2018 |
Novel Eco-Friendly Method to Extract Keratin from Hair
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Cassoni A.C.; Freixo R.; Pintado A.I.E.; Amorim M.; Pereira C.D.; Madureira A.R.; Pintado M.M.E. Data: 03/09/2018 DOI: 10.1021/acssuschemeng.8b02680
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Improvement of Ripened Cheese Quality and Safety With Thymus mastichina L. Bioactive Extracts
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Carvalho F.; Rodrigues A.; Gomes D.M.G.S.; Ferreira F.M.L.; Dias S.P.; Pereira C.J.D.; Henriques M.H.F. Data: 26/01/2018 DOI: 10.1016/B978-0-12-811443-8.00007-4
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
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2017 |
The use of whey proteins as fat replacers for the production of reduced fat cheeses
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Henriques M.; Gomes D.; Brennan K.; Skryplonek K.; Fonseca C.; Pereira C. Data: 01/12/2017
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
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Preface
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Henriques M.; Pereira C. Data: 01/12/2017
Tipo Publicação: Editorial Plataforma: ELSEVIER
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Cheese production, consumption and health benefits
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Henriques M.; Pereira C. Data: 01/12/2017
Tipo Publicação: Livro Plataforma: ELSEVIER
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Liquid whey protein concentrates produced by ultrafiltration as primary raw materials for thermal Dairy Gels
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Henriques M.; Gomes D.; Pereira C. Data: 30/09/2017 DOI: 10.17113/ftb.55.04.17.5248
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Lactose-free frozen yogurt: Production and characteristics
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Skryplonek K.; Gomes D.; Viegas J.; Pereira C.; Henriques M. Data: 01/01/2017 DOI: 10.17306/J.AFS.0478
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2016 |
Nutritional ingredients from spent brewer's yeast obtained by hydrolysis and selective membrane filtration integrated in a pilot process
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Amorim M.; Pereira J.O.; Gomes D.; Pereira C.D.; Pinheiro H.; Pintado M. Data: 31/08/2016 DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2016.03.032
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Whey Protein Edible Coatings: Recent Developments and Applications
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Henriques M.; Gomes D.; Pereira C. Data: 01/01/2016 DOI: 10.1007/978-3-319-24040-4_10
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
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2015 |
Fermented dairy products based on ovine cheese whey
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Pereira C.; Henriques M.; Gomes D.; Gouveia R.; Gomez-Zavaglia A.; de Antoni G. Data: 01/11/2015 DOI: 10.1007/s13197-015-1857-5
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Novel functional whey-based drinks with great potential in the dairy industry
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Pereira C.; Henriques M.; Gomes D.; Gomez-Zavaglia A.; de Antoni G. Data: 01/01/2015 DOI: 10.17113/ftb.53.03.15.4043
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2013 |
Valorisation of whey in small and medium dairy industries: Production and incorporation of liquid whey protein concentrates in fresh cheeses and evaluation of the physicochemical and sensorial properties
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Henriques M.; Gomes D.; Pereira C. Data: 01/12/2013
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
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Effects of Liquid Whey Protein Concentrate on Functional and Sensorial Properties of Set Yogurts and Fresh Cheese
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Henriques M.H.F.; Gomes D.M.G.S.; Pereira C.J.D.; Gil M.H.M. Data: 31/03/2013 DOI: 10.1007/s11947-012-0778-9
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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Nutritional, textural and sensory properties of Coalho cheese made of goats', cows' milk and their mixture
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Queiroga R.d.C.R.d.E.; Santos B.M.; Gomes A.M.P.; Monteiro M.J.; Teixeira S.M.; de Souza E.L.; Pereira C.J.D.; Pintado M.M.E. Data: 01/03/2013 DOI: 10.1016/j.lwt.2012.08.011
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2012 |
Manufacture of bioactive peptide-rich concentrates from Whey: Characterization of pilot process
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Tavares T.G.; Amorim M.; Gomes D.; Pintado M.E.; Pereira C.D.; Malcata F.X. Data: 31/05/2012 DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2012.01.009
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2007 |
Impact of ovine whey protein concentrates and clarification by-products on the yield and quality of whey cheese
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Pereira C.; Díaz O.; Cobos A. Data: 01/01/2007
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2006 |
Rheological properties and microstructure of heat-induced gels of ovine whey protein concentrates obtained from clarified cheese whey
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Díaz O.; Pereira C.; Cobos A. Data: 20/04/2006
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2004 |
Functional properties of ovine whey protein concentrates produced by membrane technology after clarification of cheese manufacture by-products
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Díaz O.; Pereira C.; Cobos A. Data: 30/06/2004 DOI: 10.1016/j.foodhyd.2003.10.003
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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2002 |
Valorization of by-products from ovine cheese manufacture: Clarification by thermocalcic precipitation/microfiltration before ultrafiltration
Nome: Carlos José Dias Pereira Autores: Pereira C.; Diaz O.; Cobos A. Data: 08/10/2002 DOI: 10.1016/S0958-6946(02)00070-5
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
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