2024 |
Electronic nose: a tool to verify the PDO declaration of Portuguese olive oils
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rodrigues N.; Ferreiro N.; Ruano D.; Dias F.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 31/03/2024 DOI: 10.1007/s11694-024-02374-4
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2023 |
A Lab-Made E-Nose-MOS Device for Assessing the Bacterial Growth in a Solid Culture Medium
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Dias T.; Santos V.S.; Zorgani T.; Ferreiro N.; Rodrigues A.I.; Zaghdoudi K.; Veloso A.C.A.; Peres A.M. Data: 01/01/2023 DOI: 10.3390/bios13010019
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2022 |
An Electronic Nose as a Non-Destructive Analytical Tool to Identify the Geographical Origin of Portuguese Olive Oils from Two Adjacent Regions
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rodrigues N.; Ferreiro N.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/12/2022 DOI: 10.3390/s22249651
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Monovarietal olive oils fortified with carotenoids: Physicochemical and sensory trends and taste sensor evaluation
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Murillo-Cruz M.C.; Rodrigues N.; Dias M.I.; Bermejo-Román R.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/12/2022 DOI: 10.1002/aocs.12650
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Does water addition during the industrial milling phase affect the chemical-sensory quality of olive oils? The case of cv. Arbequina oils
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Casal S.; Rodrigues N.; Cruz R.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 30/11/2022 DOI: 10.1016/j.foodchem.2022.133570
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Impact of fresh olive leaves addition during the extraction of Arbequina virgin olive oils on the phenolic and volatile profiles
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Casal S.; Rodrigues N.; Cruz R.; Peres F.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/11/2022 DOI: 10.1016/j.foodchem.2022.133327
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Inoculation of cv. Arbequina olives with fungi isolated from leaves and its effect on the extracted oils’ stability and health-related composition
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Baptista P.; Casal S.; Rodrigues N.; Cruz R.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/11/2022 DOI: 10.1007/s00217-022-04090-z
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
An electronic tongue as a tool for assessing the impact of carotenoids’ fortification on cv. Arbequina olive oils
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Murillo-Cruz M.ª.; Rodrigues N.; Bermejo-Román R.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 30/04/2022 DOI: 10.1007/s00217-022-03964-6
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Bioinspired Silk Fibroin-Based Composite Grafts as Bone Tunnel Fillers for Anterior Cruciate Ligament Reconstruction
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Ribeiro V.P.; Costa J.B.; Carneiro S.M.; Pina S.; Veloso A.C.A.; Reis R.L.; Oliveira J.M. Data: 31/03/2022 DOI: 10.3390/pharmaceutics14040697
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Effect of Extraction Method on the Bioactive Composition, Antimicrobial Activity and Phytotoxicity of Pomegranate By-Products
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Campos L.; Seixas L.; Dias S.; Peres A.M.; Veloso A.C.A.; Henriques M. Data: 31/03/2022 DOI: 10.3390/foods11070992
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Impact of the Covering Vegetable Oil on the Sensory Profile of Canned Tuna of Katsuwonus pelamis Species and Tuna’s Taste Evaluation Using an Electronic Tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Ferreiro N.; Rodrigues N.; Veloso A.C.A.; Fernandes C.; Paiva H.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/01/2022 DOI: 10.3390/chemosensors10010018
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Pomegranate Peels and Seeds as a Source of Phenolic Compounds: Effect of Cultivar, By-Product, and Extraction Solvent
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Campos L.; Seixas L.; Henriques M.H.F.; Peres A.M.; Veloso A.C.A. Data: 01/01/2022 DOI: 10.1155/2022/9189575
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Impact of incorporating olive leaves during the industrial extraction of cv. Arbequina oils on the physicochemical–sensory quality and health claim fulfillment
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Casal S.; Rodrigues N.; Cruz R.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/01/2022 DOI: 10.1007/s00217-021-03870-3
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2021 |
The use of electronic nose as alternative non-destructive technique to discriminate flavored and unflavored olive oils
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rodrigues N.; Silva K.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/11/2021 DOI: 10.3390/foods10112886
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Kinetic study of the microwave-induced thermal degradation of cv. Arbequina olive oils flavored with lemon verbena essential oil
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Cherif M.; Rodrigues N.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 30/09/2021 DOI: 10.1002/aocs.12519
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Estimating hydroxytyrosol-tyrosol derivatives amounts in cv. Cobrançosa olive oils based on the electronic tongue analysis of olive paste extracts
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Casal S.; Rodrigues N.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 30/06/2021 DOI: 10.1016/j.lwt.2021.111542
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
A potentiometric electronic tongue as a discrimination tool of water-food indicator/contamination bacteria
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Ghrissi H.; Veloso A.C.A.; Marx Í.M.G.; Dias T.; Peres A.M. Data: 31/05/2021 DOI: 10.3390/chemosensors9060143
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Application of a lab-made electronic nose for extra virgin olive oils commercial classification according to the perceived fruitiness intensity
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Teixeira G.G.; Dias L.G.; Rodrigues N.; Marx Í.M.G.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 30/04/2021 DOI: 10.1016/j.talanta.2021.122122
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Kinetic-thermodynamic study of the oxidative stability of Arbequina olive oils flavored with lemon verbena essential oil
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Cherif M.; Rodrigues N.; Veloso A.C.A.; Zaghdoudi K.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 31/03/2021 DOI: 10.1016/j.lwt.2020.110711
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Effect of malaxation temperature on the physicochemical and sensory quality of cv. Cobrançosa olive oil and its evaluation using an electronic tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Rodrigues N.; Veloso A.C.A.; Casal S.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/02/2021 DOI: 10.1016/j.lwt.2020.110426
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Impact of the malaxation temperature on the phenolic profile of cv. Cobrançosa olive oils and assessment of the related health claim
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Casal S.; Rodrigues N.; Pinho T.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/02/2021 DOI: 10.1016/j.foodchem.2020.127726
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Volatile-Olfactory Profiles of cv. Arbequina Olive Oils Extracted without/with Olive Leaves Addition and Their Discrimination Using an Electronic Nose
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Rodrigues N.; Veloso A.C.A.; Casal S.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/01/2021 DOI: 10.1155/2021/5058522
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2020 |
Impact of thermal sterilization on the physicochemical-sensory characteristics of Californian-style black olives and its assessment using an electronic tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Martín-Vertedor D.; Rodrigues N.; Marx Í.M.G.; Veloso A.C.A.; Peres A.M.; Pereira J.A. Data: 01/11/2020 DOI: 10.1016/j.foodcont.2020.107369
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Discrimination of sweet cherry cultivars based on electronic tongue potentiometric fingerprints
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rodrigues I.; Rodrigues N.; Marx Í.M.G.; Veloso A.C.A.; Ramos A.C.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/10/2020 DOI: 10.3390/app10207053
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Sweet peppers discrimination according to agronomic production mode and maturation stage using a chemical-sensory approach and an electronic tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Guilherme R.; Rodrigues N.; Marx Í.M.G.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Ramos A.C.; Peres A.M.; Pereira J.A. Data: 31/08/2020 DOI: 10.1016/j.microc.2020.105034
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Assessing acrylamide content in sterilized Californian-style black table olives using HPLC-MS-QQQ and a potentiometric electronic tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Martín-Vertedor D.; Rodrigues N.; Marx Í.M.G.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 30/06/2020 DOI: 10.1016/j.lwt.2020.109605
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
A Kinetic-Thermodynamic Study of the Effect of the Cultivar/Total Phenols on the Oxidative Stability of Olive Oils
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Rodrigues N.; Ouarouer Y.; Zaghdoudi K.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 31/05/2020 DOI: 10.1002/aocs.12351
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Fatty acids profile of Serra da Estrela PDO cheeses and respective atherogenic and thrombogenic indices
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Reis Lima M.J.; Fontes L.; Bahri H.; Veloso A.C.A.; Teixeira-Lemos E.; Peres A.M. Data: 21/04/2020 DOI: 10.1108/NFS-06-2019-0178
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Dataset on free amino acids contents of Serra da Estrela PDO cheeses determined by UPLC-DAD-MS/MS
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Reis Lima M.J.; Santos A.O.; Falcão S.; Fontes L.; Teixeira-Lemos E.; Vilas-Boas M.; Veloso A.C.A.; Peres A.M. Data: 01/02/2020 DOI: 10.1016/j.dib.2019.104908
Tipo Publicação: Outro Plataforma: ELSEVIER
|
An electronic tongue as a classifier tool for assessing perfume olfactory family and storage time-period
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Jarboui A.; Marx Í.M.G.; Veloso A.C.A.; Vilaça D.; Correia D.M.; Dias L.G.; Mokkadem Y.; Peres A.M. Data: 01/02/2020 DOI: 10.1016/j.talanta.2019.120364
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Sensory analysis using electronic tongues
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Veloso A.C.A.; Casal S.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/01/2020 DOI: 10.1016/B978-0-12-819493-5.00012-1
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
Winery wastes: A potential source of natural dyes for textiles
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Lagoa B.; Campos L.; Silva T.; Moreira M.J.; Castro L.M.; Veloso A.C.; Coelho Pinheiro M.N. Data: 01/01/2020 DOI: 10.1201/9780429289798-11
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2019 |
Electronic nose coupled with linear and nonlinear supervised learning methods for rapid discriminating quality grades of superior java cocoa beans
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Hidayat S.N.; Rusman A.; Julian T.; Triyana K.; Veloso A.C.A.; Peres A.M. Data: 31/12/2019 DOI: 10.22266/ijies2019.1231.16
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Assessing Serra da Estrela PDO cheeses’ origin-production date using fatty acids profiles
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Reis Lima M.J.; Bahri H.; Sá Morais J.; Veloso A.C.A.; Fontes L.; Lemos E.T.; Peres A.M. Data: 01/12/2019 DOI: 10.1007/s11694-019-00219-z
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Serra da Estrela cheese's free amino acids profiles by UPLC-DAD-MS/MS and their application for cheese origin assessment
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Reis Lima M.J.; Santos A.O.; Falcão S.; Fontes L.; Teixeira-Lemos E.; Vilas-Boas M.; Veloso A.C.A.; Peres A.M. Data: 01/12/2019 DOI: 10.1016/j.foodres.2019.108729
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
The electronic nose coupled with chemometric tools for discriminating the quality of black tea samples in situ
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Hidayat S.N.; Triyana K.; Fauzan I.; Julian T.; Lelono D.; Yusuf Y.; Ngadiman N.; Veloso A.C.A.; Peres A.M. Data: 31/08/2019 DOI: 10.3390/chemosensors7030029
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Monitoring the debittering of traditional stoned green table olives during the aqueous washing process using an electronic tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rodrigues N.; Marx Í.M.G.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 30/06/2019 DOI: 10.1016/j.lwt.2019.04.024
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Unmasking Sensory Defects of Olive Oils Flavored with Basil and Oregano Using an Electronic Tongue-Chemometric Tool
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Bobiano M.; Rodrigues N.; Madureira M.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 30/06/2019 DOI: 10.1002/aocs.12249
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Application of an electronic tongue as a single-run tool for olive oils’ physicochemical and sensory simultaneous assessment
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rodrigues N.; Marx Í.M.G.; Casal S.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 14/05/2019 DOI: 10.1016/j.talanta.2019.01.055
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Valorisation of frozen chestnut by-products: technological challenges for the production of gluten-free flour
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Borges A.; Fonseca C.; Carreira F.; Rodrigues I.; Henriques M.; Veloso A.C.A.; Peres A.M. Data: 15/03/2019 DOI: 10.1007/s11694-018-9999-6
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Biomass residues as a source of natural dyes for textile industries: The case study of cork powder
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Pinheiro M.N.C.; Castro L.M.; Veloso A.C.; Moreira M.J.; Lagoa B.; Ferreira D. Data: 01/01/2019
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Thin films sensor devices for mycotoxins detection in foods: Applications and challenges
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Santos A.O.; Vaz A.; Rodrigues P.; Veloso A.C.A.; Venâncio A.; Peres A.M. Data: 01/01/2019 DOI: 10.3390/chemosensors7010003
Tipo Publicação: Crítica Plataforma: ELSEVIER
|
2018 |
Electrochemical sensor-based devices for assessing bioactive compounds in olive oils: A brief review
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Veloso A.C.A.; Dias L.G.; Casal S.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/12/2018 DOI: 10.3390/electronics7120387
Tipo Publicação: Crítica Plataforma: ELSEVIER
|
Dairy products discrimination according to the milk type using an electrochemical multisensor device coupled with chemometric tools
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Tazi I.; Triyana K.; Siswanta D.; Veloso A.C.A.; Peres A.M.; Dias L.G. Data: 01/12/2018 DOI: 10.1007/s11694-018-9855-8
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Honey evaluation using electronic tongues: An overview
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Sousa M.E.B.C.; Estevinho L.; Dias L.G.; Peres A.M. Data: 31/08/2018 DOI: 10.3390/chemosensors6030028
Tipo Publicação: Crítica Plataforma: ELSEVIER
|
Olive Oil Quality and Sensory Changes During House-Use Simulation and Temporal Assessment Using an Electronic Tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rodrigues N.; Oliveira L.; Mendanha L.; Sebti M.; Dias L.G.; Oueslati S.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 31/08/2018 DOI: 10.1002/aocs.12093
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Characterization of commercial Tunisian monovarietal olive oils produced from autochthonous olive cultivars
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Slim S.; Rodrigues N.; Veloso A.C.A.; Dias L.G.; Cruz R.; Casal S.; Oueslati S.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 30/06/2018 DOI: 10.9755/ejfa.2018.v30.i7.1741
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Olive Oil Total Phenolic Contents and Sensory Sensations Trends during Oven and Microwave Heating Processes and Their Discrimination Using an Electronic Tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Prata R.; Pereira J.A.; Rodrigues N.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Casal S.; Peres A.M. Data: 01/01/2018 DOI: 10.1155/2018/7826428
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Perception of olive oils sensory defects using a potentiometric taste device
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Silva L.M.; Rodrigues N.; Rebello L.P.G.; Dias L.G.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/01/2018 DOI: 10.1016/j.talanta.2017.08.066
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
A taste sensor device for unmasking admixing of rancid or winey-vinegary olive oil to extra virgin olive oil
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Harzalli U.; Rodrigues N.; Veloso A.C.A.; Dias L.G.; Pereira J.A.; Oueslati S.; Peres A.M. Data: 01/01/2018 DOI: 10.1016/j.compag.2017.12.016
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2017 |
Discrimination of Olive Oil by Cultivar, Geographical Origin and Quality Using Potentiometric Electronic Tongue Fingerprints
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Souayah F.; Rodrigues N.; Veloso A.C.A.; Dias L.G.; Pereira J.A.; Oueslati S.; Peres A.M. Data: 01/12/2017 DOI: 10.1007/s11746-017-3051-6
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Application of an electronic tongue for Tunisian olive oils’ classification according to olive cultivar or physicochemical parameters
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Slim S.; Rodrigues N.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Oueslati S.; Peres A.M. Data: 31/07/2017 DOI: 10.1007/s00217-017-2856-8
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Assessment of Table Olives’ Organoleptic Defect Intensities Based on the Potentiometric Fingerprint Recorded by an Electronic Tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Rodrigues N.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Drunkler D.A.; Peres A.M. Data: 30/06/2017 DOI: 10.1007/s11947-017-1902-7
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Quantification of table olives' acid, bitter and salty tastes using potentiometric electronic tongue fingerprints
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.M.G.; Rodrigues N.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Drunkler D.A.; Peres A.M. Data: 31/05/2017 DOI: 10.1016/j.lwt.2017.01.060
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Evaluation of extra-virgin olive oils shelf life using an electronic tongue—chemometric approach
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rodrigues N.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 31/03/2017 DOI: 10.1007/s00217-016-2773-2
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Online Analysis for Industrial Bioprocesses: Broth Analysis
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.; Ferreira E.C. Data: 01/01/2017 DOI: 10.1016/B978-0-444-63663-8.00023-9
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
Sensory classification of table olives using an electronic tongue: Analysis of aqueous pastes and brines
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Marx Í.; Rodrigues N.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Drunkler D.A.; Peres A.M. Data: 01/01/2017 DOI: 10.1016/j.talanta.2016.10.028
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Electronic tongues and aptasensors
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Dias L.G.; Meirinho S.G.; Veloso A.C.A.; Rodrigues L.R.; Peres A.M. Data: 01/01/2017 DOI: 10.1016/B978-0-08-100741-9.00013-9
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
2016 |
Monitoring olive oils quality and oxidative resistance during storage using an electronic tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rodrigues N.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/11/2016 DOI: 10.1016/j.lwt.2016.07.002
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Electronic tongue: a versatile tool for mineral and fruit-flavored waters recognition
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Dias L.G.; Alberto Z.; Veloso A.C.A.; Peres A.M. Data: 31/05/2016 DOI: 10.1007/s11694-015-9303-y
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Monovarietal extra-virgin olive oil classification: a fusion of human sensory attributes and an electronic tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Dias L.G.; Rodrigues N.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/02/2016 DOI: 10.1007/s00217-015-2537-4
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Gliadins in Foods and the Electronic Tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Dias L.G.; Rodrigues L.R.; Peres A.M. Data: 01/01/2016 DOI: 10.1016/B978-0-12-800243-8.00018-4
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: ELSEVIER
|
Sensory intensity assessment of olive oils using an electronic tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Dias L.G.; Rodrigues N.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 01/01/2016 DOI: 10.1016/j.talanta.2015.08.071
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2015 |
A novel approach for honey pollen profile assessment using an electronic tongue and chemometric tools
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Sousa M.E.B.C.; Estevinho L.; Machado A.A.S.C.; Peres A.M. Data: 01/01/2015 DOI: 10.1016/j.aca.2015.10.014
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2014 |
Evaluation of healthy and sensory indexes of sweetened beverages using an electronic tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Dias L.G.; Sequeira C.; Veloso A.C.A.; Sousa M.E.B.C.; Peres A.M. Data: 27/10/2014 DOI: 10.1016/j.aca.2014.08.003
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Practical procedure for discriminating monofloral honey with a broad pollen profile variability using an electronic tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Sousa M.E.B.C.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Estevinho L.; Peres A.M.; Machado A.A.S.C. Data: 30/09/2014 DOI: 10.1016/j.talanta.2014.05.004
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Single-cultivar extra virgin olive oil classification using a potentiometric electronic tongue
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Dias L.G.; Fernandes A.; Veloso A.C.A.; Machado A.A.S.C.; Pereira J.A.; Peres A.M. Data: 30/09/2014 DOI: 10.1016/j.foodchem.2014.03.072
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Dietary Sugars Analysis: Quantification of Fructooligossacharides during Fermentation by HPLC-RI Method
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Correia D.M.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Dias T.; Rocha I.; Rodrigues L.R.; Peres A.M. Data: 30/07/2014 DOI: 10.3389/fnut.2014.00011
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Electrochemical multi-sensors device coupled with heuristic or meta-heuristic selection algorithms for single-cultivar olive oil classification
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Peres A.M.; Veloso A.C.A.; Pereira J.A.; Dias L.G. Data: 01/01/2014 DOI: 10.1016/j.proeng.2014.11.616
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2013 |
Cyclic voltammetry: A tool to quantify 2,4,6-trichloroanisole in aqueous samples from cork planks boiling industrial process
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Peres A.M.; Freitas P.; Dias L.G.; Sousa M.E.B.C.; Castro L.M.; Veloso A.C.A. Data: 01/01/2013 DOI: 10.1016/j.talanta.2013.09.039
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2012 |
Determination of 2,4,6-trichloroanisole by cyclic voltammetry
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Freitas P.; Dias L.G.; Peres A.M.; Castro L.M.; Veloso A.C.A. Data: 01/01/2012 DOI: 10.1016/j.proeng.2012.09.349
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2011 |
An electronic tongue for gliadins semi-quantitative detection in foodstuffs
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Peres A.M.; Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Meirinho S.G.; Morais J.S.; MacHado A.A.S.C. Data: 15/01/2011 DOI: 10.1016/j.talanta.2010.10.032
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2009 |
Assessment of physiological conditions in E. Coli fermentations by epifluorescent microscopy and image analysis
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Carneiro S.; Amaral A.L.; Veloso A.C.A.; Dias T.; Peres A.M.; Ferreira E.C.; Rocha I. Data: 30/04/2009 DOI: 10.1002/btpr.134
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Monitoring of fed-batch E. coli fermentations with software sensors
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Rocha I.; Ferreira E.C. Data: 31/03/2009 DOI: 10.1007/s00449-008-0257-x
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
UV spectrophotometry method for the monitoring of galacto-oligosaccharides production
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Dias L.G.; Veloso A.C.A.; Correia D.M.; Rocha O.; Torres D.; Rocha I.; Rodrigues L.R.; Peres A.M. Data: 01/03/2009 DOI: 10.1016/j.foodchem.2008.06.072
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
An electronic tongue taste evaluation: Identification of goat milk adulteration with bovine milk
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Dias L.A.; Peres A.M.; Veloso A.C.A.; Reis F.S.; Vilas-Boas M.; Machado A.A.S.C. Data: 02/02/2009 DOI: 10.1016/j.snb.2008.09.025
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2008 |
Implementation of a specific rate controller in a fed-batch E. coli fermentation
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rocha I.; Veloso A.; Carneiro S.; Ferreira E.; Costa R. Data: 01/12/2008 DOI: 10.3182/20080706-5-KR-1001.3513
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Implementation of a specific rate controller in a fed-batch E. coli fermentation
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rocha, I.; Veloso, A.; Carneiro, S.; Ferreira, E.; Costa, R.; Veloso, Ana C. A.; Costa, R. S.; Ferreira, Eugénio C. Data: 01/01/2008 DOI: 10.3182/20080706-5-KR-1001.3513
Tipo Publicação: Documento de Conferência Plataforma: CIENCIA VITAE
|
2007 |
Estimation of biomass concentration using interval observers in an E. coli fed-batch fermentation
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Rocha I.; Ferreira E.C. Data: 01/01/2007 DOI: 10.3182/20070604-3-mx-2914.00019
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Estimation of biomass concentration using interval observers in an E. coli fed-batch fermentation
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso, A.C.A.; Rocha, I.; Ferreira, E.C. Data: 01/01/2007
Tipo Publicação: Documento de Conferência Plataforma: CIENCIA VITAE
|
2006 |
Casein breakdown in Terrincho ovine cheese: Comparison with bovine cheese and with bovine/ovine cheeses
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Ferreira I.M.P.L.V.O.; Veiros C.; Pinho O.; Veloso A.C.A.; Peres A.M.; Mendonça A. Data: 01/01/2006 DOI: 10.3168/jds.S0022-0302(06)72312-8
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2005 |
Evolutionary algorithms for static and dynamic optimization of fed-batch fermentation processes
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Rocha, M; Neves, J; Veloso, ACA; Ferreira, EC; Rocha, I; Ribeiro, B; Albrecht, RF; et al Data: 01/01/2005 DOI: 10.1007/3-211-27389-1_69
Tipo Publicação: Capítulo Plataforma: CIENCIA VITAE
|
Design of on-line state estimators for a recombinant E. coli FED-batch fermentation
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Rocha I.; Ferreira E.C. Data: 01/01/2005 DOI: 10.3182/20050703-6-cz-1902.02215
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Design of on-line state estimators for a recombinant E. coli FED-batch fermentation
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso, A.C.A.; Rocha, I.; Ferreira, E.C. Data: 01/01/2005
Tipo Publicação: Documento de Conferência Plataforma: CIENCIA VITAE
|
2004 |
Evaluation of cheese authenticity and proteolysis by HPLC and urea-polyacrylamide gel electrophoresis
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Teixeira N.; Peres A.M.; Mendonça A.; Ferreira I.M.P.L.V.O. Data: 31/08/2004 DOI: 10.1016/j.foodchem.2003.12.041
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Identification of yield coefficients in an E. coli model - An optimal experimental design using genetic algorithms
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Rocha I.; Ferreira E.C. Data: 01/01/2004
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
2002 |
Separation and quantification of the major casein fractions by reverse-phase high-performance liquid chromatography and urea-polyacrylamide gel electrophoresis: Detection of milk adulterations
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Teixeira N.; Ferreira I.M.P.L.V.O. Data: 22/08/2002 DOI: 10.1016/S0021-9673(02)00787-2
Tipo Publicação: Artigo Plataforma: ELSEVIER
|
Detection of adulterations in food products containing milk and/or milk proteins
Nome: Ana Cristina Araújo Veloso Autores: Veloso A.C.A.; Teixeira N.; Ferreira I.M.P.L.V.O.; Ferreira M.A. Data: 01/01/2002 DOI: 10.1590/s0100-40422002000400016
Tipo Publicação: Crítica Plataforma: ELSEVIER
|